Högerextrema väntas vapendemonstrera i Virginia

Virginias delstatskongress i Richmond, där högerextremister väntas demonstrera på måndag.
Virginias delstatskongress i Richmond, där högerextremister väntas demonstrera på måndag. Foto: DEAN HOFFMEYER / TT NYHETSBYRÅN

Vit makt-extremister och vapenentusiaster planerar en beväpnad demonstration måndag i delstaten Virginias huvudstad Richmond som kan resultera i tusentals deltagare och riskerar generera våldsamheter, befarar polisen. FBI grep tre misstänkta nynazister i torsdags och Virginias guvernör har utlyst krisläge.

Uppdaterad
Publicerad
Mejlutskick till kvinnliga vapenentusiaster på lördagen.

Mejlutskick till kvinnliga vapenentusiaster på lördagen.

Virginias  guvernör, demokraten Ralph Northam, undertecknade nyligen en order som förbjuder innehav av vapen runt kongressbyggnaden.

Virginias guvernör, demokraten Ralph Northam, undertecknade nyligen en order som förbjuder innehav av vapen runt kongressbyggnaden.

Foto: Steve Helber / TT NYHETSBYRÅN
Annons

Med de blodiga vit makt-protesterna i Charlottesville 2017, där en person dödades, i färskt minne fruktar invånare i Virginia en upprepning på måndag när en blandning av högerextremister och vapenentusiaster planerar att samlas för ett beväpnat stormöte i Richmond på USA:s östkust.

Ledare för ”pro-gun”-organisationer och grupper som propagerar för väpnat motstånd mot den federala staten och minoriteter har under helgen fortsatt att elda medlemmar och supportrar att sluta upp. Myndigheter förväntar sig tusentals deltagare på måndag, som är helgdagen Martin Luther King Day i USA.

Annons
Mer från Startsidan
Annons
Annons