ANNONS
Scrolla ner till SvDScrolla ner till SvD

Ica: ”Vi kommer bara att ha robotar”

E-handeln är en stark tillväxtkälla, enligt Ica-gruppens vd Per Strömberg. Som en del i utvecklingen väntas ett helautomatiserat lager stå klart 2022.
E-handeln är en stark tillväxtkälla, enligt Ica-gruppens vd Per Strömberg. Som en del i utvecklingen väntas ett helautomatiserat lager stå klart 2022. Foto: Claudio Bresciani/TT

Icas första robotstyrda lager ska stå färdigt 2022 – trots förseningar. Det är ett steg i kampen om kunderna på nätet mot bland andra Axfood. Men även konkurrenten växlar upp och erbjuder e-handel på flera orter i Sverige.

Hanna Eriksson
Publicerad

Matjättarna satsar stort inom e-handeln. Både Ica och Axfood, med butikskedjor som Hemköp och Willys, har ett särskilt fokus på automatiserat lagerplock. Ica bygger ett helautomatiserat lager norr om Stockholm.

– Vi kommer i princip bara att ha robotar som plockar produkter. De lager vi har byggt så här långt är väldigt manuella, men nu jobbar vi för att kunna skapa lösningar som gör det enklare för kunden, säger Ica-gruppens vd Per Strömberg till SvD.

Laddar…