Stenson vill hitta högsta växeln på Barsebäck

Världsfemman Henrik Stenson jagar sin första seger i den svenska Europatourtävlingen. I år avgörs Nordea Masters på Barsebäck där Stenson växte upp.
Världsfemman Henrik Stenson jagar sin första seger i den svenska Europatourtävlingen. I år avgörs Nordea Masters på Barsebäck där Stenson växte upp. Foto: Emil Langvad/TT

Tre missade kvalgränser 2017, men även fyra topp tio-placeringar.

Hemma på Barsebäck vill Henrik Stenson lägga i högsta växeln.

– Formen är ändå på stigande, säger 41-åringen inför Nordea Masters.

TT
Publicerad
Annons

Rent slagmässigt har Henrik Stenson känt sig ur form ända sedan majorsegern i British Open och OS-silvret i Rio de Janeiro. Våren 2017 har visserligen innehållit tre raka missade kvalgränser – bland annat i majortävlingen US Masters i april – men trots den sviktande formen i det långa spelet har den svenske världsstjärnan sedan förra sommaren slutat topp tio i åtta av tretton tävlingar. Främsta resultaten är tre andraplatser.

– Det är väl ett kvitto på lägstanivån och att alla bitar håller en ganska hyfsad nivå. Det krävs ju ändå att någon del är hyfsad. Närspelet, tålamodet och puttningen var ganska bra förra veckan, säger Henrik Stenson inför den svenska Europatourtävlingen hemma på Barsebäck.

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons