Skatt på europeiska bilar Trumps svar till EU

Från stål och aluminium till motorcyklar, jeans och bilar. Ordväxlingen mellan USA och EU som befaras utvecklas till ett handelskrig går vidare. Arkivbild.
Från stål och aluminium till motorcyklar, jeans och bilar. Ordväxlingen mellan USA och EU som befaras utvecklas till ett handelskrig går vidare. Arkivbild. Foto: Charles Rex Arbogast/AP/TT

USA:s president Donald Trump spär på det spända handelspolitiska läget mellan EU och USA ytterligare. Trump hotar nu europeiska biltillverkare med en importskatt om EU gör allvar av att införa strafftullar på amerikanska varor som Harley Davidson-motorcyklar och Levis-jeans.

TT-Reuters
Publicerad
Annons

EU har meddelat att man överväger att införa strafftullar på amerikanska varor, om Trumps hot om kraftigt höjda tullavgifter för stål och aluminium som importeras till USA blir verklighet. Trump föreslår en avgift på 25 procent för stål och 10 procent för aluminium.

"Om EU ytterligare vill höja sina redan massiva avgifter och blockerar amerikanska bolag från att göra affärer där, kommer vi helt enkelt att införa en skatt på deras bilar som fritt flödar in i USA", skriver Trump på Twitter.

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons