Till SvD.se
SvD Perfect Guide
Skönhet

Hemligheten bakom 55-åriga Michelle Obamas ungdomliga lyster

Text: SvD Perfect Guide - 23 januari 2019
Annons

Det kan verka otroligt, men USA:s före detta första dam Michele Obama fyller 55 i veckan. Det får oss alla att undra: vad är hemligheten bakom den ungdomliga lystern?
Hudvårdsgurun Jennifer Brodeur, som arbetat med bland andra Oprah Winfrey, delade nyligen Michelles bästa skönhetsknep med Refinery29. Brodeur har arbetat med Michelle sedan 2014 och menar på att hon har en förvånansvärt enkel hudvårdsrutin.

– Jag är inget stort fan av peeling eller exfoliering, berättar Brodeur för sajten. Här är fyra andra saker som Michelle Obama gör för sin hy:

1. Vitaminer.
– Hon använder skönhetsprodukter med C-vitamin i, som gör under för mörka fläckar och ger hyn en lyster. Och på kvällen produkter med A-vitamin i.
2. Kollagen
Brodeur använder kollagen i kombination med C-vitamin i Michelles ansiktsbehandlingar.
– Jag använder gelbaserad kollagen med C-vitamin i och sedan syre för att säkerställa att hyn absorberar så mycket som möjligt, förklarar hon för Refinery29.

3. Ordentlig återfuktning
Utöver kollagenet, som återfuktar hyn från insidan och ut, använder Michelle en rad olika produkter för återfuktning.

– Vår favorit är Peoni L’extrait oil, säger Brodeur. Den är antiinflammatorisk och gör så att hyn håller sig väldigt återfuktad. Hon kan till och med använda den på sina nagelband.

4. Prioriteringar
Trots ett hektiskt schema ser Michelle till att hitta tid för sig själv. Enligt Brodeur tror hon stenhårt på att en hälsosam livsstil, egentid och att älska sig själv är nyckeln till att åldras graciöst.

– Hon lärde sig redan från tidig ålder att prioritera sig själv, säger Broedeur. Hela processen med rengöring, serum och crèmer är något är ett sätt att hand om sig – det handlar inte om fåfänga.

Foto: IBL

Annons