”Bör även farliga politiker i sjukvården stoppas?”

Resurser läggs på fel sak. Istället för att förbättra schemaläggning och ersättning på obekväm arbetstid för sjuksköterskor, vilket utgör huvudproblem i vårdplatsbristen, läggs nu resurser på att introducera samma problem för läkare. Det skriver hundratals läkare i Stockholm.
Resurser läggs på fel sak. Istället för att förbättra schemaläggning och ersättning på obekväm arbetstid för sjuksköterskor, vilket utgör huvudproblem i vårdplatsbristen, läggs nu resurser på att introducera samma problem för läkare. Det skriver hundratals läkare i Stockholm. Foto: Adam Wrafter

Alliansen väljer en farlig väg för sjukvården i Stockholm. Arbetet för läkare håller på att omvandlas till ett skiftarbete – som går ut över kontinuitet och säkerhet för patienterna. Det skriver 653 läkare i Stockholms läns landsting.

Publicerad
Annons

I en debattartikel kunde vi nyligen läsa Anna Starbrink (L), hälso- och sjukvårdslandstingsråd i Stockholms läns landsting, debattera för att farliga läkare ska hindras att få nya arbeten. Vi håller med om detta. Anna Starbrink ställer den retoriska frågan: Vad händer när sjukvården inte längre hjälper en människa – när vården blir farlig?

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons