Maria Georgieva:Putin har allt att vinna på Trumps finska pr-jippo

Maria Georgieva
De blir kanske aldrig bästisar och bundis, men gnistan har inte slocknat sedan Trump blev president, skriver Maria Georgieva, SvD:s korrespondent i Moskva.
De blir kanske aldrig bästisar och bundis, men gnistan har inte slocknat sedan Trump blev president, skriver Maria Georgieva, SvD:s korrespondent i Moskva. Foto: Jorge Silva/AP

MOSKVA | Trump släpper in Putin i värmen. Nu står Finland värd för det första riktiga bilaterala mötet mellan världsledarna. Ett litet pr-jippo för Trump är ett stort symboliskt steg för Putin.

Maria Georgieva
Publicerad
Annons

Finland kan något om konsten att leva i kläm mellan öst och väst. Landet förbehöll sig rätten att vara neutralt under kalla kriget, delar landsgräns med Ryssland men är inte Natomedlem. Helsingfors har varit scenplats för flera historiska möten mellan USA och Ryssland.

USA:s president Gerald Ford och Sovjetledaren Leonid Brezjnev möttes där 1975. Presidenterna George Bush och Michail Gorbatjov sågs 1990. Några år senare, 1997, var det dags för Bill Clinton och Boris Jeltsin.

Annons
Mer från Startsidan
Annons
Annons