ANNONS
Scrolla ner till SvDScrolla ner till SvD
”Att komma till en ny stad, få bo på hotell, äta hotellfrukost med lax och äggröra. Jag tycker det är så jävla mysigt”, säger Johan Glans.
”Att komma till en ny stad, få bo på hotell, äta hotellfrukost med lax och äggröra. Jag tycker det är så jävla mysigt”, säger Johan Glans. Foto: Lars Pehrson

Så blev en vanlig kille landets största komiker

Högst motvilligt har Johan Glans blivit en av våra mest inflytelserika offentliga personer. Själv tycks han förbluffad över sin egen framgång, över att han närmar sig 200 utsålda föreställningar. Lars Berge och Lars Pehrson följde med på turné till Kulturhuset Pigalle i Nässjö.

Lars Berge
Publicerad

Tåget rullar in på Stockholm Central och resenärerna på plattformen försöker begripa i vilken ordning SJ har kopplat samman vagnarna. Rullväskor dras kors och tvärs över betongen i riktning mot rätt vagn. Johan Glans ska sitta i vagn 1 och hans rullväska är i grå metallic. Han står i helt fel ände av perrongen.

Komikern ser ut och beter sig som en välanpassad medborgare. Han ler och ber om ursäkt medan han styr väskan genom folkmassan mot förstaklassvagnen. De flesta medresenärer lägger inte märke till honom. Några höjer igenkännande på ögonbrynen. Hans ryggsäck pryds av ett tygmärke från Världsnaturfonden. Allt är en förklädnad.

Laddar…