ANNONS
Scrolla ner till SvDScrolla ner till SvD

Naja Marie Aidt skriver om sonens död

Den danska författaren Naja Marie Aidt beskriver i boken "Har döden tagit något ifrån dig så ge det tillbaka" sorgen efter sonen Carls död. "När jag stod på sjukhuset så sade jag till Carls far: 'Jag ska skriva Carls bok'. Men vid den tidpunkten visste jag ju inte vad det betydde", säger hon.
Den danska författaren Naja Marie Aidt beskriver i boken "Har döden tagit något ifrån dig så ge det tillbaka" sorgen efter sonen Carls död. "När jag stod på sjukhuset så sade jag till Carls far: 'Jag ska skriva Carls bok'. Men vid den tidpunkten visste jag ju inte vad det betydde", säger hon. Foto: Janerik Henriksson/TT

Hur skriver man om att mista sitt barn? För den danska författaren Naja Marie Aidt gick språket sönder när hennes son Carl dog efter att ha kastat sig ut från fjärde våningen. Boken "Har döden tagit något ifrån dig så ge det tillbaka" blev ett försök att skriva direkt ur den råa sorgen.

TT TT TT
Publicerad

I mars 2015 reser Naja Marie Aidt från hemmet i New York till Danmark för att hälsa på sina vuxna söner. I boken beskriver hon hur hon sitter på en middagsbjudning tillsammans med delar av familjen när telefonen plötsligt ringer.

"'För livet!' säger jag', när glasen träffar varandra med ett sprött och fint ljud. Min mamma säger något till hunden. Så ringer telefonen. Vi svarar inte. Vem skulle ringa till oss så sent en lördagkväll?"

Laddar…