Mares anklagades för fusk – nu gör de succé

Mares slog igenom som 17-åringar. "Man är fortfarande lite ung och förvirrad men nu börjar man bli lite mer van och dessutom bättre på att vara ung och förvirrad, säger Michael Dahnberg. Pressbild.
Mares slog igenom som 17-åringar. "Man är fortfarande lite ung och förvirrad men nu börjar man bli lite mer van och dessutom bättre på att vara ung och förvirrad, säger Michael Dahnberg. Pressbild. Foto: Pressbild

När Mares släppte sin första singel gick det så bra att Spotify började utreda om bandet fejkade sin lyssningsstatistik.

Nu släpper den underifrån hajpade gruppen nytt – ett svar på Veronica Maggios Uppsalaskildring.

TT TT
Publicerad
Annons

När medlemmarna i Mares var 17 år laddade de upp singeln "Allt du gör och att du finns" på Spotify. De hade inga kontakter inom musikbranschen och ingen medieerfarenhet över huvud taget – syftet var egentligen bara att kunna dela låten med vänner. Plötsligt blev debuten viral och lyssningsstatistiken steg i en sådan takt att det svenska musikföretaget blev misstänksamma.

– Spotify trodde att vi hade satt upp servrar i Estland och kallade dit oss på ett lite halvtrevligt möte där vi blev utfrågade. Men så var inte fallet, den hade bara spridit sig själv, musiken fick eget liv och vi har försökt att komma ikapp sedan dess, säger trummisen Olof Wärend Rylander.

Annons
Mer från Startsidan
Annons
Annons