Mp väljer bort v i valallians 2010

Gröna planer. Det var ett avgörande misstag av Göran Persson att ­möta väljarna i ensamt majestät, ­anser Peter Eriksson (mp).

Publicerad
Peter Eriksson är ledamot i grundlagsutredningen. Den viktigaste frågan är ökad direktdemokrati: om 10 procent av invånarna 
i en kommun kräver en folkomröstning ska fullmäktige inte kunna säga nej. ”Jag vill få i gång ett riktigt rejält folkinitiativ. Man ska kunna samla namn, och sedan ska det verkligen blir en omröstning bland medborgarna. Annars förstör man mycket av den demokratiska jordmånen. ”

Peter Eriksson är ledamot i grundlagsutredningen. Den viktigaste frågan är ökad direktdemokrati: om 10 procent av invånarna i en kommun kräver en folkomröstning ska fullmäktige inte kunna säga nej. ”Jag vill få i gång ett riktigt rejält folkinitiativ. Man ska kunna samla namn, och sedan ska det verkligen blir en omröstning bland medborgarna. Annars förstör man mycket av den demokratiska jordmånen. ”

Annons

En rödgrön valallians – men bara mellan socialdemokraterna och miljöpartiet. Det är språkröret Peter Erikssons förstahandsalternativ inför 2010. Vänsterpartiet är ”bakåtsträvande och gammalmodigt”.

I helgen samlas landets miljöpartister till kommun- och landstingsdagar i Göteborg. Då går också startskottet för de grönas klimatkampanj. Peter Eriksson sammanfattar budskapet: för att klara klimatmålen räcker det inte att svenskarna byter till lågenergilampor och tar tåget istället för bilen.

Annons
Mer från Startsidan
Annons
Annons