Recension

Super Mario galaxy 2Spelglädje i koncentrat

PLATTFORM Nintendo har aldrig varit intresserade av att berätta något. När resten av branschen försöker lista ut hur man bäst ska para ihop spelmoment med en medryckande handling så nöjer sig de japanska spelpionjärerna med att konstatera att prinsessan Peach har blivit kidnappad – igen. Vad som sedan följer är några av de mest fantasifulla och fantastiska plattformsbanor som någonsin lämnat Kyoto-kontoret.

Publicerad
Annons

Receptet på ett gott plattformsspel från Nintendo har aldrig förändrats i någon större grad. Det handlar fortfarande om enkla nöjen som aldrig verkar bli omoderna: man får utforska stora, mysiga världar där det finns många hemligheter att leta upp. Man får försöka sätta de perfekta hoppen, överleva diaboliska fällor och överlista farliga monster med mängder av påhittiga stridstekniker. Allt parat med en osviklig kontroll som ingen egentligen har lyckats kopiera.

Super Mario galaxy 2 är ett kraftfullt destillat av all den spelglädje som Nintendo alltid stått för. Här finns inte en död sekund, och i varje ny värld väntar så många underhållande utmaningar att man kunde kapa spelet i hälften och fortfarande kalla det enormt.

Annons
Mer från Startsidan
Annons
Annons