Ökad kommers ska rädda SL

Utan intäkter från trängselskatten förvärras SL:s ekonomiska situation. För att få in mer pengar vill den blivande borgerliga majoriteten nu satsa på fler butiker och kaféer vid tunnelbanan och ännu mer reklam.

Publicerad
Boel Granath, 28, banktjänsteman, Vasastan, tar en kaffe på Coffee cup inne på Odenplans t-banestation. Hon tycker det är mycket bra att 
SL nu satsar mer på kaféer och butiker i tunnelbanan. ”Det blir mer liv och rörelse i de här tråkiga miljöerna. Man känner sig lite tryggare.”

Boel Granath, 28, banktjänsteman, Vasastan, tar en kaffe på Coffee cup inne på Odenplans t-banestation. Hon tycker det är mycket bra att SL nu satsar mer på kaféer och butiker i tunnelbanan. ”Det blir mer liv och rörelse i de här tråkiga miljöerna. Man känner sig lite tryggare.”

Annons

Allt överskott från en eventuell trängselskatt i Stockholm ska gå till att delfinansiera Förbifart Stockholm, trafikleden mellan Kungens kurva och Häggvik, enligt tillträdande statsminister Fredrik Reinfeldt.

Detta har väckt reaktioner även inom den borgerliga alliansen. I går kunde SvD berätta att flera ledande landstingspolitiker från folkpartiet och kristdemokraterna kommer att kräva att intäkter från trängselskatt även går till kollektivtrafiken.
SL är nämligen i behov av mer
pengar. Enligt budgetunderlaget som presenterades för styrelsen förra tisdagen uppstår nästa år ett underskott på 354 miljoner kronor - en summa som väntas öka.

– Det är ett väldigt bekymmersamt läge. Vi måste titta på alla möjligheter att öka våra intäkter, säger Charlotte Broberg (m), styrelseledamot i SL.
Hon vill satsa på mer reklam, gärna fler av tunnelbanevagnarna som klätts i kommersiella budskap. SvD berättade i våras om flera satsningar på reklamytor som SL testat, till exempel tv-skärmar på bussar och annonsklädda bussar.

Annons
Mer från Startsidan
Annons
Annons