ANNONS
Scrolla ner till SvDScrolla ner till SvD

Allvarligt talat med Enquist och Andersson

Under några sommarveckor ska författarna PO Enquist och Lena Andersson besvara lyssnarnas frågor i radions ”Allvarligt talat”. Men mötet med SvD kom att handla om annat än programledarrollen, nämligen idrott, skrivångest och ensamhet.

Erica Treijs
Uppdaterad
Publicerad

Vi träffas i PO Enquists skrivarlya på Söder i Stockholm. En hemtrevlig litterär bastion med två arbetsrum: ”Ett där jag inte gör någonting och ett där jag sitter sysslolös”, kommenterar en avslappnad Enquist. I sommar blir det däremot bråda dagar när han och Lena Andersson – ny för i år - ska turas om att leda P1-programmet ”Allvarligt talat” där lyssnare får ringa in och ställa frågor om allt upptänkligt. Lena Andersson är aningen sen. Men så plötsligt står hon där i dörröppningen till det trivsamma köket som luktar rök och överblivet torrfoder. Genast tar samtalet fart.

PO: Lena, vi har inte hunnit ljuga ihop oss ännu, vi får ta tre minuter till det efteråt. Jag var förresten hos hjärtläkaren i morse klockan elva och kollade min aorta men har inte fått något resultat ännu. Nu får vi inte dö Lena. Inte nu när vi har kontrakt med radion.

Laddar…