Allvarligt talat med Enquist och Andersson

Under några sommarveckor ska författarna PO Enquist och Lena Andersson besvara lyssnarnas frågor i radions ”Allvarligt talat”. Men mötet med SvD kom att handla om annat än programledarrollen, nämligen idrott, skrivångest och ensamhet.

Uppdaterad
Publicerad
PO Engquist och Lena Andersson ska göra radioprogrammet Allvarligt talat i P1.

PO Engquist och Lena Andersson ska göra radioprogrammet Allvarligt talat i P1.

Foto: PI FRISK.
Annons

Vi träffas i PO Enquists skrivarlya på Söder i Stockholm. En hemtrevlig litterär bastion med två arbetsrum: ”Ett där jag inte gör någonting och ett där jag sitter sysslolös”, kommenterar en avslappnad Enquist. I sommar blir det däremot bråda dagar när han och Lena Andersson – ny för i år - ska turas om att leda P1-programmet ”Allvarligt talat” där lyssnare får ringa in och ställa frågor om allt upptänkligt. Lena Andersson är aningen sen. Men så plötsligt står hon där i dörröppningen till det trivsamma köket som luktar rök och överblivet torrfoder. Genast tar samtalet fart.

PO: Lena, vi har inte hunnit ljuga ihop oss ännu, vi får ta tre minuter till det efteråt. Jag var förresten hos hjärtläkaren i morse klockan elva och kollade min aorta men har inte fått något resultat ännu. Nu får vi inte dö Lena. Inte nu när vi har kontrakt med radion.

Annons
Mer från Startsidan
Annons
Annons