ANNONS
Scrolla ner till SvDScrolla ner till SvD

Alliansens förslag: Så ska vi digitalisera skolan

Allianspartierna presenterar ett förslag om en nationell strategi för hur datorer och plattor ska användas i klassrummen.
Allianspartierna presenterar ett förslag om en nationell strategi för hur datorer och plattor ska användas i klassrummen. Foto: JESSICA GOW / TT / TT NYHETSBYRÅN

Allianspartierna vill se en ökad digitalisering av skolan, och det är bråttom. Den teknik som finns i klassrummen i dag används inte i tillräckligt stor utsträckning.
— Det handlar i förlängningen om våra ungdomars konkurrenskraft på en global arbetsmarknad där de här verktygen är självklara, säger Camilla Waltersson Grönvall (M).

Elin Pärsson
Publicerad
Annons

För ett år sedan underkände digitaliseringskommissionen de svenska skolornas it-arbete. Kommissionens granskning visade att tekniken finns i skolorna, men att den inte används.

För att komma till rätta med problemet presenterar nu Allianspartierna ett förslag om en nationell strategi för hur datorer och plattor ska användas i klassrummen.
– Det här är hjälpmedel som är bra för alla elever, men speciellt för de allra svagaste, säger Camilla Waltersson Grönvall, Moderaternas utbildningspolitiska talesperson.

Laddar…