ANNONS
Scrolla ner till SvDScrolla ner till SvD

Ratos köper SF Bio

Ratos, med vd Susanna Campbell i spetsen, blir majoritetsägare i biografkedjan SF Bio som i nuläget ägs av mediekoncernen Bonnier. Formellt handlar det om en sammanslagning av SF Bio och Finnkino, som Ratos äger sedan tidigare. Den nya koncernen kommer att ägas till cirka 60 procent av Ratos och till 40 procent av Bonnier, enligt ett gemensamt pressmeddelande från de båda bolagen.

Klas Andersson
Publicerad
Annons

Genom affären bildas Nordens största biografkoncern. SF Bio är den största biografaktören i Sverige och har även biografer i Norge. Totalt har SF Bio 43 biografer och 282 biosalonger med sammanlagt 38 000 platser. Finnkino är den största biografoperatören i Finland och Baltikum med 24 biografer och 158 biosalonger med sammanlagt 27 000 platser. Därutöver bedrivs filmdistribution samt viss distribution av dvd-filmer. SF Anytime, idag en del av SF Bio, ingår inte i sammanslagningen.

SF Bio och Finnkino är ledande på sina respektive marknader och verksamheten kommer att drivas vidare under de befintliga bolagsnamnen. Den nya koncernen får verksamhet i Sverige, Finland, Norge, Estland, Lettland och Litauen. Verksamheten kommer dock att drivas vidare under de befintliga bolagsnamnen på sina respektive marknader.

Laddar…