Pagrotsky lämnar Business Sweden – Luleåpolitiker tar över

SvD Näringsliv kan på tisdagen avslöja att Leif Pagrotsky (S) lämnar sin post som ordförande för Business Sweden efter knappt ett år på tjänsten. Nu föreslår regeringen att Luleås kommunalråd Niklas Nordström (S) ska ta över ordförandeklubban.

Publicerad
Leif Pagrotsky.

Leif Pagrotsky.

Foto: Helena Gustavsson/TT
Luleås kommunalråd Niklas Nordström (S) väntas bli ny ordförande för Business Sweden.

Luleås kommunalråd Niklas Nordström (S) väntas bli ny ordförande för Business Sweden.

Foto: Janerik Henriksson/TT
Annons

Business Swedens ordförande Leif Pagrotsky (S) lämnar sitt uppdrag, enligt uppgifter till SvD Näringsliv. I stället kommer han att ägna tiden åt sin nya roll som ny generalkonsul i New York, vilket kommer att främja exporten på annat håll, enligt näringsminister Mikael Damberg.

– Det är otroligt positivt att vi nu öppnar generalkonsulat i New York och att vi kan ha Leif Pagrotsky på plats. Han har en enorm erfarenhet inom internationell handel, exportfrämjande men också inom kulturfrågor. Att han kan främja handeln på plats i New York handlar både om att öppna dörrar för de företag som vill in på den amerikanska marknaden samt att marknadsföra Sverige i USA. Jag kan inte tänka mig en bättre representant för Sverige än Pagrotsky, säger Mikael Damberg.

Annons
Mer från Startsidan
Annons
Annons