Kokbok för enarmade föräldrar

Att laga mat med bara en hand kan vara nödvändigt i vissa situationer. Vi som inte har småbarnsåren helt aktuella förstod inte omedelbart titeln Kokbok för enarmade föräldrar (Begripa förlag).

Ingrid Eriksson
Publicerad
Annons
Kokbok för enarmade föräldrar (Begripa förlag). Ann Eberhardsson är trebarnsmamma och idén till boken föddes när hon var mammaledig med barn nummer tre.

Det gjorde däremot direkt en närstående småbarnsmamma med en 1 1/2-åring på armen. Det är recept på mat som kan både lagas och ätas med en hand medan den andra används till att hålla eller hålla reda på ett eller flera barn.

Författaren Ann Eberhardsson är trebarnsmamma och idén till boken föddes när hon var mammaledig med barn nummer tre. Resultatet har blivit en bok med trevliga recept och tips som underlättar. Exempelvis att dela kycklingfiléer i bitar med stekspaden direkt i pannan, så man slipper skära dem på tallriken. Eller att använda tillbringare för att hälla vatten i en kastrull istället för att fylla den under kranen och flytta den till spisen med en hand.

Annons
Annons
Mer från Startsidan
Annons
Annons