”Här vågar man vara en geek girl”

Nätverket Geek Girl samlar nördiga kvinnor som gillar att prata om webbkod, affärsutveckling och teknik i största allmänhet. Det är ett forum där man lyfter kvinnliga förebilder och peppar varandra inför utmaningarna i en mansdominerad bransch.

Publicerad
Suzanne Fors: 
– Jag är en geek girl, jag har varit med sedan de startade. Den här typen av nätverk behövs, här kan vi hjälpa och stötta varandra men även få bekräftelse. De som kommer hit har olika bakgrund och jobb men alla är superduktiga.

Suzanne Fors: – Jag är en geek girl, jag har varit med sedan de startade. Den här typen av nätverk behövs, här kan vi hjälpa och stötta varandra men även få bekräftelse. De som kommer hit har olika bakgrund och jobb men alla är superduktiga.

Foto: SIMON PAULIN
Natasha Ethén:
– Jag kommer på träffarna för att nätverka och lära mig saker. Det är en inspirationskälla och det är kul att komma i kontakt med andra kvinnor, man brukar inte träffa så många i branschen eftersom den är väldigt mansdominerad.

Natasha Ethén: – Jag kommer på träffarna för att nätverka och lära mig saker. Det är en inspirationskälla och det är kul att komma i kontakt med andra kvinnor, man brukar inte träffa så många i branschen eftersom den är väldigt mansdominerad.

Foto: SIMON PAULIN
Josephine Gustavsson: 
– Jag är student och genom att gå hit kan man få in en fot i branschen. Jag tycker att det är bra att det bara är tjejer som är inbjudna. Här kan man snacka om it och andra nördiga grejer, all typ av uppmuntran behövs.

Josephine Gustavsson: – Jag är student och genom att gå hit kan man få in en fot i branschen. Jag tycker att det är bra att det bara är tjejer som är inbjudna. Här kan man snacka om it och andra nördiga grejer, all typ av uppmuntran behövs.

Foto: SIMON PAULIN
Heidi Harman, grundare:
90 procent av våra manliga kollegor tycker att det här är mycket bra. De stödjer oss och en hel del är avundsjuka på att de inte får vara med på träffarna.

Heidi Harman, grundare: 90 procent av våra manliga kollegor tycker att det här är mycket bra. De stödjer oss och en hel del är avundsjuka på att de inte får vara med på träffarna.

Foto: SIMON PAULIN
Annika Manns:
 – Här vågar man vara en nördig tjej – en geek girl. Jag ska svara på frågor om entreprenörskap och berätta varför man ska våga starta eget.

Annika Manns: – Här vågar man vara en nördig tjej – en geek girl. Jag ska svara på frågor om entreprenörskap och berätta varför man ska våga starta eget.

Foto: SIMON PAULIN
Annons

Kvällens träff äger rum på Wyatt Media Group på Saltmätargatan i Stockholm. Heidi Harman är en av de första på plats. Hon håller på att fixa med stolarna och scenen innan tillställningen drar igång.

Det var Heidi Harman och Andie Nordgren som startade nätverket 2008. Det började med en blogg och har nu utvecklats till en plattform med kvällsträffar och konferenser.

Annons
Mer från Startsidan
Annons
Annons