ANNONS
Scrolla ner till SvDScrolla ner till SvD

Skärpt kontroll av privata förskolor

Kontrollen av privat drivna förskolor i Stockholm skärps efter misstänkta skattebrott i ett dagisbolag. Den borgerliga majoriteten i utbildningsnämnden gav igår förvaltningen i uppdrag att utreda hur missförhållanden ska upptäckas snabbare.

Björn Malmström
Publicerad

Ägaren till förskoleföretaget Bismilahi ska sitta häktad i ytterligare minst två veckor. Den 40-åriga kvinnans försvarare har gått med på att ge åklagaren mer tid på sig att utreda misstankarna om grovt skattebrott och grovt bokföringsbrott. Samtidigt som rättsprocessen rullar vidare har de befarade oegentligheterna på bolagets sju förskolor i Rinkeby och Tensta lett till en debatt om kontrollen över enskilda förskolors skattefinansierade bidrag.

De styrande politikerna i Stockholms stads utbildningsnämnd enades igår om ett krav på hårdare granskning av dagis som drivs i privat regi. De borgerliga partierna ger utbildningsförvaltningen i uppdrag att ”se över riktlinjerna för tillsyn av enskilt driven förskola” och ”de egna rutinerna för hantering av synpunkter och klagomål”.

Laddar…