”Sveriges nedlagda röst en besvikelse”

Alltför ofta förefaller det som att Sverige fäster alltför litet vikt vid betydelsen av terror och hets mot ­Israel, skriver ambassadör Isaac Bachman.
Alltför ofta förefaller det som att Sverige fäster alltför litet vikt vid betydelsen av terror och hets mot ­Israel, skriver ambassadör Isaac Bachman. Foto: Pi Frisk

Det är en ­besvikelse att Sverige valt att ­lägga ned sin röst i fråga om observatörs­status i ett viktigt FN-organ för en organisation som uttalat motsätter sig fred i Mellan­östern och som hyllar terror ­riktad mot civila, skriver Israels Stockholmsambassadör Isaac Bachman.

Publicerad
Annons

FN:s NGO-kommitté har i dagarna beslutat att tillerkänna observatörsstatus till organisationen Palestinian Return Centre – en av de ledande rösterna för delegitimisering av Israel och en organisation vars företrädare under åren haft mycket nära band både till terrororganisationen Hamas och till Muslimska brödraskapet. Terrordåd mot civila hyllas av organisationen samtidigt som förkastandet av varje ansats till förhandlingar och fredsprocess med Israel är absolut.

Annons
Mer från Startsidan
Annons
Annons