Sänkta skatter i sikte

Moderaterna vill ha ett utvidgat jobbskatteavdrag och en ytterligare skattelättnad för pensionärerna efter 2011. Men det är inget vallöfte utan bara en ambition om ekonomin visar överskott. Övriga allianspartier gör andra prioriteringar medan Socialdemokraterna tackar för hjälpen i valrörelsen.

Publicerad
Annons

I en nästan osvensk hetta höll moderatledaren Fredrik Reinfeldt sitt sommartal på ett fullpackat Södermalmstorg. Han förkunnade att valrörelsen börjar nu och passade inte oväntat på att presentera några av Moderaternas inspel i alliansförhandlingarna som drar igång på allvar på Harpsund nästa helg.

Enligt Fredrik Reinfeldt ska 6,1 miljoner löntagare och pensionärer betala mindre skatt om moderaterna får som de vill och om ekonomin är i balans under åren 2012-14. Överskottsmålet är överordnat, därefter ska välfärdens kärna värnas och först därefter kan det bli ytterligare skattesänkningar. Eller ett förstärkt jobbpaket som moderaterna gärna vill kalla det eftersom de sänkta skatterna väntas minska utanförskapet och öka sysselsättningen.

Annons
Mer från Startsidan
Annons
Annons