ANNONS
Scrolla ner till SvDScrolla ner till SvD

Höjdarnas megamöte i Davos startar i moll

Megamötet med världens ekonomiska och politiska höjdare i Davos börjar i moll. IMF har just nedreviderat den globala tillväxtprognosen, ett terrorhot vilar över västvärlden och schweizerfrancen skapar kaos. Ändå deltar rekordmånga i alpmötet som börjar på onsdag.

Gunilla von Hall
Publicerad
Annons

Drygt 2 500 deltagare har vallfärdat till den schweiziska skidorten Davos för årets omgång av Världsekonomiskt Forum. En virvlande snöstorm omger 1 500 näringslivsledare från ett 40-tal länder och mer än 300 statschefer, som tagit sig upp till en av Europas högst liggande städer. Här kommer världsläget att diskuteras i fyra dagar under stort säkerhetspådrag, nätverkandet och minglandet att blomstra och diverse affärsöverenskommelser att slutas.

Som andra år tycks flertalet som räknas på den globala scenen vara här. Förutom rader med företagsledare finns här politiska ledare som Tysklands Angela Merkel, Frankrikes Francois Hollande, Italiens Matteo Renzi och Ukrainas Petro Porosjenko. Kinas premiärminister Li Keqiang gör också sitt första nedslag i Davos.

Laddar…