ANNONS
Scrolla ner till SvDScrolla ner till SvD

”Ingen kompromiss kan lösa Rysslandskrisen”

Rysslands president Vladimir Putin vid ett tal i samband med en militärparad i Sankt Petersburg den 31 juli. I bakgrunden en staty av Peter den store till häst.
Rysslands president Vladimir Putin vid ett tal i samband med en militärparad i Sankt Petersburg den 31 juli. I bakgrunden en staty av Peter den store till häst. Foto: Mikhail Klimentyev/AP

Alla tänkbara kompromisser med Ryssland bygger på orimliga rädslor för konsekvenserna av en rysk förlust och gör varken Ukraina eller resten av världen säkrare. Det skriver Hugo von Essen i en replik.

Publicerad
Annons

Ilmari Käihkö och Jan Willem Honig skriver på SvD Debatt den 27/8 att västvärldens militära stöd till Ukraina måste formas efter målet att stärka Ukrainas position inför freds­förhandlingar, då Ukraina antagligen kommer behöva gå med på någon typ av kompromiss. Skribenterna har rätt i många antaganden: att västerländskt militärt stöd är avgörande för Ukraina; att det är osannolikt att Ryssland plötsligt skulle ge upp eller kollapsa; att det likaledes är osannolikt med en tydlig seger åt något håll; och slutligen att vi därmed står inför ett långt utnötningskrig.

Laddar…