RecensionKrogguiden

Bistro La Belle EpoqueSnygg Stureplanskrog – bara goda maten fattas

Maten lever inte riktigt upp till förväntningarna på La Belle Epoque.
Maten lever inte riktigt upp till förväntningarna på La Belle Epoque. Foto: Gustaf Månsson

Enkelhet är härligt men även ett okomplicerat koncept kräver precision och ambition. Bistro La Belle Epoque saknar det mesta – förutom ett attraktivt utanpåverk.

Uppdaterad
Publicerad
Kroglokalen är fint inredd i samklang med det omgivande hotellet.

Kroglokalen är fint inredd i samklang med det omgivande hotellet.

Foto: Gustaf Månsson
Den vackra serveringen räddar inte moules fritesen.

Den vackra serveringen räddar inte moules fritesen.

Foto: Gustaf Månsson
Många franska viner men bara två sorters öl finns på dryckesmenyn.

Många franska viner men bara två sorters öl finns på dryckesmenyn.

Foto: Gustaf Månsson
Annons

Ett underskattat blötdjur gjorde oss nyfikna när Hotell Kung Carl öppnade sin restaurang Bistro La Belle Epoque. Blåmusslan växer runt en stor del av den svenska kusten, gör goda insatser för att värna havets vatten­kvalitet och är dessutom god och näringsrik mat.

La Belle Epoque går visserligen omvägen via det franska, måhända för att moules har en mer exklusiv klang än musslor, men vi klagar inte – enkelheten i konceptet är tilltalande.

Annons
Mer från Startsidan
Annons
Annons