Till SvD.se
SvD Perfect Guide

Fem kritikerrosade filmer för regniga sommardagar

Vi vet alla att det svenska sommarvädret är allt annat än pålitligt. Här är fem kritikerrosade filmer att ta till när solen sviker.

Text: Olivia Hagéus - 11 juli 2017
Annons

Inception
Den omättligt populära rullen med Leonardo DiCaprio blir aldrig uttjatad. Var beredd på hjärtklappning när stjärnan guidar oss genom drömvärldar i vilka tjuvarna finner ovärderliga skatter. Du hittar filmen här.

Interstellar
Vad kan du egentligen om rymden? I denna påkostade film tar huvudkaraktärerna med oss på en nervkittlande resa genom universum, då en grupp astronauter via ett maskhål ger sig ut på en interstellär resa. Du hittar filmen här.

Annons
Annons

En oväntad vänskap
Denna film kommer få dig att gråta, inte bara av den rörande historian utan även av skratt. När Driss, en rastlös ung man från förorten, får jobb hos en rullstolsbunden aristokrat ser han till att vända upp och ned på båda deras liv. Du hittar filmen här.

Django Unchained
Tarantino, något? En av filmvärldens bästa regissörer tar med oss på en resa bakåt i tiden, till slaveriet och vilda västern. Späckad med hyllade skådespelare som Jamie Foxx, Christoph Waltz och Leonardo DiCaprio är denna film ett måste under en regnig sommarkväll. Du hittar filmen här.

Moonlight
Den Oscarsvinnande filmen Moonlight handlar om en ung mans kamp genom livet. Uppvuxen i ett tufft område utanför Miami försöker han hitta sin plats i världen. Du hittar filmen här.

Annons