Spelsommar – SvD guidar till lek för alla

Foto: Jessica Gow/TT

Kluriga brädspel, innovativa frågesporter eller snabba bokstavsutmaningar? SvD kultur tipsar om tio sätt att spendera sommaren i lekfullhetens tecken.

Publicerad
Annons

Blir du också rastlös av spelarna som suger på ett svar i en halv evighet när det vankas frågesport? Det problemet löser Smart 10, där varje fråga har tio alternativ. Under varje knapp döljer sig vad du ska svara för varje alternativ och varje person får gissa tills de har fel (och därmed förlorar sina poäng), klarar alla alternativ – eller väljer att stanna.

Frågan kan vara ”Vilket land är speciellt känt för sin...” och alternativen ”ceviche de pescado”, ”naan”, ”moules frites” med mera. Om jag väljer att ta Peru på ceviche, Indien på naan nästa gång det blir min tur får jag två poäng – men när jag sen chansar på Frankrike faller jag på upploppet, för under ”moule frites”-knappen står ju Belgien. Högt tempo och många möjligheter att svara gör det här till den perfekta sommaraktiviteten!
Den smidiga förpackningen gör spelet lätt att ta med sig och tar korten slut finns det möjlighet att köpa nya frågekortlekar.

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons