Kraftfull ung konst mitt i city

Liva Isaksson, ”Stimuli”, fjäderstål och gelatin, 2016.
Liva Isaksson, ”Stimuli”, fjäderstål och gelatin, 2016. Foto: SvD

”Collect yourself” kallar masterstudenterna på Konsthögskolan sin kreativt myllrande utställning som visas i en lokal mitt i Stockholms city. ”Samla på dig själv”, så tolkar de titeln, men det engelska begreppet betyder "ryck upp dig”. Clemens Poellinger gör just det och väljer ut tre verk bland de många.

Publicerad
Målning av Linnea Rygaard.

Målning av Linnea Rygaard.

Foto: SvD
Niki Lindroth von Bahr, ”Bördan C”, frigolit, trä, plast, 2016.

Niki Lindroth von Bahr, ”Bördan C”, frigolit, trä, plast, 2016.

Foto: SvD
Annons

På Sergelgatan 8, bland Hötorgscitys folkliv inte långt från ett osande burgerhak – mitt i målgruppen alltså – låg inte alltför länge sedan en underjordisk sportbutik med neonfärgade hoodies, 1000 sorters gympaskor och backar fyllda av stereotypa plagg i allehanda funktionsmaterial. Varje påsk-, höst-, jul- eller vintelov orsakade massiv kundtillströmning i de stora lokalerna.

Det var ändå ingenting mot trängseln häromdagen under ett popcornspoppande och lådvinsskvalpande vernissagemingel med kreativt klädda personer. Välkomna till Kungliga Konsthögskolans masterstudenter som i år fått möjlighet att fylla den för tillfället tomma utrymmet med sin slututställning. På grund av lokalens extremt centrala läge måste man vara väldigt ointresserad av vad fem års konstnärlig utbildning resulterar i om man missar den.

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons