ANNONS
Scrolla ner till SvDScrolla ner till SvD

Arga snickaren tar över Söderkrog

Den hyllade restaurangen Sjögräs vid Mariatorget har stängt. Men restauranglokalen kommer att leva vidare. I juni öppnar Anders Öfvergård, också känd som den Arga snickaren, krog här.

Joanna Drevinger
Publicerad
Annons
Anders Öfvergård känd från tv som den arga snickaren öppnar krog. Foto: BERTIL ENEVÅG ERICSON / TT
Restaurang Sjögräs på Timmermansgatan på Södermalm stängde förra veckan. Foto: MAGNUS HJALMARSON NEIDEMAN

Vad inte alla vet är att mannen som blivit känd som den arga snickaren i Kanal 5 har en gedigen krogbakgrund.

– Jag började på Café Opera redan som 18 åring, har varit restaurangchef på Grodan och drivit flera restauranger, säger Anders Öfvergård.

Men krogbranschen är tuff och eftersom Anders alltid haft sin byggfirma vid sidan om valde han i mitten av 00-talet att fokusera på snickeriet. Sedan blev det tv och programmet ”Arga snickaren” där han har hjälpt familjer att reda ut byggprojekt som gått galet.

Suget efter restaurangvärlden har dock funnits kvar och nu håller han på att göra om Sjögräs för att lokalen ska passa den nya krog som han håller på att skapa tillsammans med sina tre kompanjoner.

– Namnet är inte klart än och inte heller konceptet. Men ledordet är tillgänglighet. Vi kommer att hålla öppet från klockan sju på morgonen till midnatt. Jag hoppas att våra grannar ska komma ner här i sina morgonrockar för att äta frukost, säger Anders Öfvergård.

Och han kommer själv att jobba på krogen.

– Inte jämt. Jag kommer att fortsätta med tv, jag har ju mitt eget produktionsbolag.

Annons