Botten ur på börsen

Efter fortsatt omvärldsoro var Stockholmsbörsen på tisdagen nära årslägsta. Men trots ett fall på 2,3 procent sedan årsskiftet står sig Stockholm väl i jämförelse med många andra börser. På flera håll noteras tvåsiffriga fall under året. Täten nedåt har tagits av Spanien och Frankrike.

Publicerad
Annons

Det fortsatte att storma på världens börser under tisdagen efter förnyad oro kring de Sydeuropeiska ekonomierna samt spänningarna mellan Nord- och Sydkorea. Få bolag lyckades navigera i stormen. På Stockholmsbörsens vinnarlista var det tunnsått under gårdagen. Endast de relativt konjunkturrobusta bolagen, läkemedelsjätten Astra Zeneca och tobaksbolaget Swedish Match, placerade sig på storbolagens pluslista. Hela Stockholmsbörsens uppgångar i mars och april har utraderats med besked.

Men Stockholm är långt ifrån sämst i klassen. Bland de värre rasen på Europas större börser märks Madridbörsen som tappat hela 25 procent sedan årsskiftet, medan börsen i Paris noterar ett fall på 15 procent. I Asien har Hongkongbörsen och Moskvabörsen rasat med över 13 respektive 15 procent, tätt följt av Japanbörsens Nikkei-index.

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons