ANNONS
Scrolla ner till SvDScrolla ner till SvD

Miss Li ligger inte på latsidan

Stjärna på Myspace, debutskiva och uppföljare på mindre än ett år, följt av en lång turné. Nu funderar Miss Li redan på sin tredje skiva, och dementerar bestämt att hon skulle ha blivit bättre på piano.

Lars Lovén
Publicerad

Efter att folk börjat hitta Miss Li och hennes kabaré-aktiga pianopop på Myspace i höstas gick allting fort. I november kom debutskivan Late night heartbroken blues och sedan dess har hon turnerat. Kanske gick det lite väl snabbt, i våras slog i alla fall körtelfebern till och hon tvingades ta ett månadslångt uppehåll medan hon återhämtade sig. Så det verkar nästan dumdristigt när album nummer två kommer bara sex månader efter debuten.

–Jag hade verkligen inte en tanke på att göra en ny skiva så snabbt, men jag fick ett par dagar ledigt och när jag satt där med kaffekoppen kom det en massa låtar, åtta den första dan och åtta nästa. Så jag ringde skivbolaget och frågade om vi inte kunde släppa en skiva till. De hade ju inte hört materialet så de var lite tveksamma, men jag lovade att det skulle bli bra, säger Miss Li, till vardags Linda Carlsson.

Laddar…