Pluras Spanien

I matvärlden är han idag kanske mest känd för att stå i tv-rutan med bar överkropp och laga mat. Eldkvarns fronfigur, Plura Jonson, älskar mat. Nu har hans fjärde kokbok kommit ut, en kokbok fylld av spanska recept som kan ätas som tapas eller som hel måltid. Här är sju recept.

Uppdaterad
Publicerad
PEPPE NILSSON
Foto: PEPPE NILSSON
PEPPE NILSSON
Foto: PEPPE NILSSON
PEPPE NILSSON
Foto: PEPPE NILSSON
PEPPE NILSSON
Foto: PEPPE NILSSON
PEPPE NILSSON
Foto: PEPPE NILSSON
PEPPE NILSSON
Foto: PEPPE NILSSON
PEPPE NILSSON
Foto: PEPPE NILSSON
PEPPE NILSSON
Foto: PEPPE NILSSON
Annons
PEPPE NILSSON
Foto: PEPPE NILSSON
PEPPE NILSSON
Foto: PEPPE NILSSON
PEPPE NILSSON
Foto: PEPPE NILSSON
PEPPE NILSSON
Foto: PEPPE NILSSON
PEPPE NILSSON
Foto: PEPPE NILSSON
1/2
PEPPE NILSSON
Foto: PEPPE NILSSON
2/2
PEPPE NILSSON
Foto: PEPPE NILSSON

Gazpacho

Man bara stoppar sakerna i en mixer och hokus pokus - gazpacho.
Till receptet

Foto: PEPPE NILSSON

Haricots verts & fikonsallad

Den här salladen gjordes på fikonen som ramlade från trädet invid huset i Soller.
Till receptet

Foto: PEPPE NILSSON

Patatas Bravas

En Spansk kokbok utan den här rätten är som kärlek utan kyssar.
Till receptet

Foto: PEPPE NILSSON
Annons
Annons
PEPPE NILSSON
Foto: PEPPE NILSSON
PEPPE NILSSON
Foto: PEPPE NILSSON
PEPPE NILSSON
Foto: PEPPE NILSSON

Stekta sardiner

Här i norden simmar inga sardiner, vi får ta strömming istället. Om ni får tag på sardiner så ta det.
Till receptet

Foto: PEPPE NILSSON

Bikini

Namnet bikini kommer sig av att man skär brödskivorna i trianglar innan servering. Till receptet

Foto: PEPPE NILSSON

Crema Catalana

En katalansk variant på Creme brulée.
Till receptet

Foto: PEPPE NILSSON

Carajillo

Varför inte en carajillo till efterrätten?
Till receptet

Annons
Annons
Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons