Pluras Spanien
I matvärlden är han idag kanske mest känd för att stå i tv-rutan med bar överkropp och laga mat. Eldkvarns fronfigur, Plura Jonson, älskar mat. Nu har hans fjärde kokbok kommit ut, en kokbok fylld av spanska recept som kan ätas som tapas eller som hel måltid. Här är sju recept.
Gazpacho
Man bara stoppar sakerna i en mixer och hokus pokus - gazpacho.
Till receptet
Haricots verts & fikonsallad
Den här salladen gjordes på fikonen som ramlade från trädet invid huset i Soller.
Till receptet
Patatas Bravas
En Spansk kokbok utan den här rätten är som kärlek utan kyssar.
Till receptet
Stekta sardiner
Här i norden simmar inga sardiner, vi får ta strömming istället. Om ni får tag på sardiner så ta det.
Till receptet
Bikini
Namnet bikini kommer sig av att man skär brödskivorna i trianglar innan servering. Till receptet
Crema Catalana
En katalansk variant på Creme brulée.
Till receptet
Carajillo
Varför inte en carajillo till efterrätten?
Till receptet