Mat och klimat ska vinna valet åt MP

Miljöpartiet blåser för avspark i valrörelsen. Inför 300 av sina Stockholmspolitiker presenterade partiledningen igår argument för att vinna väljarna: en mix av klimat och mat – och att kunna förklara varför partiet både ”förstår bilägarna” och vill höja bensinskatten.

Josef el Mahdi
Publicerad
Annons

Platsen är Hotel Hilton vid Slussen och efter en lektion i retorik från föreläsaren Elaine Bergqvist presenterar språkröret Maria Wetterstrand argument som ska eka under valrörelsen. Med dessa, och den medvind som blåser i opinionen och som enligt en Sifo-mätning ger de gröna fördubblat sitt stöd i Stockholm jämfört 2006, ska partiets politiker peppas igång.

En sak som de 300 kandidaterna till riksdag, landsting och kommuner i Stockholm måste bemöta är anklagelser om att vara bilfientliga, enligt Maria Wetterstrand. Miljöpartiet måste visa att om inte en omställning från oljeberoende sker lite i taget nu så kommer bilisterna en dag att ställas inför plötsligt höjda priser. ”Det är nödvändigt att höja skatten på koldioxid”, säger hon, men också att ”visa förståelse för bilägarna”.

Annons
Mer från Startsidan
Annons
Annons