”Våra barn mådde inte bra av att kastas mellan två liv”

Byte mitt i veckan, dela på syskonen, sluta med det växelvisa boendet … Föräldrarnas brev till Idagsidan innehåller många modeller för barnen efter skilsmässan. Men rollerna består ändå alltför ofta, varnar en läsare som ser mammorna fortsätta att ta ansvar för det praktiska.

Publicerad
”Barnbollning = vuxenegoism. Ingen kan väl tro att barnen mår bättre av att bollas. De vuxna får sitt. Barnets bästa struntar barnbollarna egentligen i. Alla blir nöjda utom barnet.”  menar en Idagläsare.

”Barnbollning = vuxenegoism. Ingen kan väl tro att barnen mår bättre av att bollas. De vuxna får sitt. Barnets bästa struntar barnbollarna egentligen i. Alla blir nöjda utom barnet.” menar en Idagläsare.

Annons

Blir lite nedstämd när jag läser er serie ”bolla barn” på Idagsidan. De flesta verkar få upp ögonen och ”avsätta” mer tid för barnen först när skilsmässan är ett faktum och det går upp för dem att de faktiskt är föräldrar båda två! Detta är väl en vetskap man har redan innan man sätter barn till världen!
AGNETA

Många barn, till exempel mina styvbarn, har själva valt detta system för att det är den bästa möjliga lösningen med lika mycket tid med båda sina föräldrar. Eller rättare sagt den näst bästa, då den bästa i deras ögon är att deras föräldrar flyttar ihop igen.
Styvmor

Annons
Mer från Startsidan
Annons
Annons