Åtta ministrar har lämnat partiet

På kort tid har Moderaterna tappat över 50 år i samlad regeringserfarenhet när inte mindre än åtta tidigare ministrar har lämnat politiken. Bland dem finns de allra tyngsta namnen i partiets historia som Fredrik Reinfeldt, Anders Borg och Carl Bildt. Bläddra dig igenom svepet för att se vilka fler som lämnat och om de har blivit ersatta.

Publicerad
Annons

Förre statsministern Fredrik Reinfeldt var den första som lämnade partiet efter valförlusten. Redan på valnatten utannonserade Reinfeldt att han avgår. 2003 tog han över som partiledare för partiet och blev statsminister efter valet 2006, en post han höll i åtta år. Reinfeldt har ännu inte fått en ersättare inom partiet men Anna Kinberg Batra förväntas klubbas igenom som Moderaternas nya partiledare i den framflyttade valstämman i januari.

Fredrik Reinfeldts vapendragare, och finansminister i regeringen Reinfeldt, var nummer två att meddela sin avgång. Detta skedde några dagar efter valförlusten. Han hade då suttit åtta år som finansminister. Borg har sedan dess fått ett nytt jobb som projektledare på World Economic Forum. Han ersattes först av Anna Kinberg Batra och därefter av Ulf Kristersson, tidigare socialförsäkringsminister under åren 2010-2014.

Annons
Mer från Startsidan
Annons
Annons