ANNONS
Scrolla ner till SvDScrolla ner till SvD

Ljusa tider för antishopping

Författaren Colin Beavan och skribenten Michelle Conlin har tillsammans med dottern Isabella i snart ett år försökt leva utan att göra av med  några av jordens resurser. Det gröna ljuset är en av få ljuskällor när det blivit mörkt.
Författaren Colin Beavan och skribenten Michelle Conlin har tillsammans med dottern Isabella i snart ett år försökt leva utan att göra av med några av jordens resurser. Det gröna ljuset är en av få ljuskällor när det blivit mörkt. Foto: NICOLE BENGIVENO/ THE NEW YORK TIMES
elisabeth ward
Publicerad

Colin Beavan bor tillsammans med sin Pradaklädda fru, tvååriga dotter och hund i en tvåa på Femte avenyn i New York. Under ett år har de försökt att leva sina liv utan att belasta jordens resurser. De har stängt av elen och börjat kompostera, de cyklar och låter bli att köpa färdigförpackad mat. Under tiden som detta projekt har pågått har Colin Beavan bloggat om deras dagliga ansträngningar under namnet No impact man.

No impact man är bara en av en växande skara amerikaner som försöker hitta ett alternativ till den högkonsumerande livsstil som länge varit idealet i USA. I San Francisco finns The Compacters, en grupp människor som har avgett ett löfte om att under ett år inte konsumera mer än det mest nödvändiga. Vid de till­fällen som de behöver någonting söker de på ebay, i secondhand-affärer eller på freecycle, nationell internetcommunity där saker som bortskänkes annonseras ut.

Laddar…