VD-karusellen går varm

Vd-karusellen på Stockholmsbörsen snurrar allt fortare. Sedan årsskiftet har hela nio börs-vd:ar blivit utbytta. Bläddra i bildspelet för att läsa om alla de största vd-bytena hittills i år.

Text: Jonas Ohlin

Publicerad
Annons

I slutet av januari smög investmentbolaget Investor ut nyheten om tronskifte i sin bokslutsrapport. Johan Forsell tar över som vd efter Börje Ekholm. Den nya vd:n är 43 år gammal och hade nyligen kommit tillbaka till Wallenbergs maktbolag efter ett år på vårdföretaget Aleris. Börje Ekholm tackade för sig med ett slagkraftigt citat lånat av John Muir The mountains are calling and I must go

Den 13 maj överraskade strålknivsföretaget med att både vinstvarna och byta vd. Aktien föll handlöst i den inledande börshandeln. Vd Niklas Savander avgick med omedelbar verkan och ersattes med Tomas Puusepp. Bolaget ville dock inte gå in på bakgrunden till det hastiga vd-bytet men tydligt är att resultaten i inte infriat förväntningarna.
Det råder absolut ingen kris i Elekta, sa bolagets styrelseordförande till SvD Näringsliv samma dag som aktien föll och bolaget snabbytte vd.

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons