Recension

All the boys love Mandy LaneTraditionell b-skräckis

All the boys love Mandy Lane är stöpt i en väl beprövad form: ett gäng pilska ungdomar ska tillbringa en helg på landet tillsammans, men hackas, en efter en, till köttfärs av en mystisk galning.

Publicerad
Annons

Den oskuldsfulla katalysatorn till hemskheterna är skolans snyggaste tjej, den föräldralösa, hemlighetsfulla och plågsamt kyska Mandy Lane som i början av sista året på gymnasiet orsakar en trånande beundrares död när han ska impa med ett hopp ner i en swimmingpool. Ett halvår senare har Mandy blivit en del av innegänget. Hon lockas med till en ödsligt belägen ranch där drömscenariot för alla inblandade stavas sex med Mandy Lane, men redan på vägen dit vädrar man förstås läbbigheter.

Jonathan Levine har
kokat ihop en publikfriande historia av klassiska grepp från slasher- och collegefilmer, ett genomarbetat foto som ibland tangerar gränsen till dyr jeansreklam och några droppar högaktuell skolmassaker – smaklöst, men rätt effektivt. Den tilltänkta målgruppen finns troligen i samma ålderssegment som de överspända rollfigurerna.

Annons
Mer från Startsidan
Annons
Annons