Tempah samlar sina hits

Grime-rapparen Tinie Tempah kommer från Londons undergroundscen, men har bytt battles på piratradio mot ett debutalbum med hitsinglar. Nu vill han inspirera andra med sitt ”hood economics”-koncept. SvD mötte en ambitiös artist i Göteborg.

Erik Augustin Palm
Publicerad
Annons

Alla som hör Tinie Tempah rappa märker att han är brittisk, men till vilken grad framgår först av hans kärlek till te. Han blev nästan en halvtimme försenad till SvD:s intervju för att han druckit färdigt en kopp i godan ro. Tedrickande fick även markera signerandet av hans skivkontrakt förra året. På sin blogg arrangerade Tinie Tempah en tävling där vinnaren fick följa med och bevittna det stora ögonblicket på lyxhotellet Claridge’s i London. Grime-rapparen berättade om händelsen tillbakalutad i en soffa på Världskulturmuseet i Göteborg, i samband med att han uppträdde på Way out westi somras:

–Från början ville jag skriva på kontraktet hemma hos ett fan och dricka te där, men bolaget föreslog att vi skulle göra det vid high tea på Claridge’s. Jag hade aldrig hört talas om det stället förr. När vi kom dit var alla uppklädda och snofsiga. Men sedan har jag varit där igen tre, fyra gånger och de har alltid välkomnat mig med öppna armar.

Annons
Mer från Startsidan
Annons
Annons