Recension

Och himlen därtillKök på hög nivå

Utsikten är bedårande och många gäster kommer förstås för den sakens skull. Men tack och lov har maten en minst lika viktig huvudroll på Och himlen därtill.

Publicerad
Ett 30-tal gäster ryms i restaurangen och från alla platser kan man beundra den magnifika utsikten från 25:e våningen.

Ett 30-tal gäster ryms i restaurangen och från alla platser kan man beundra den magnifika utsikten från 25:e våningen.

Foto: STAFFAN LÖWSTEDT
Ett ställe att rekommendera till den som är road av mat och utsikt.

Ett ställe att rekommendera till den som är road av mat och utsikt.

Foto: STAFFAN LÖWSTEDT
Annons

Från restaurangen på Skatteskrapans 25:e våning blickar man österut; närmast över Södermalm, längre bort ligger Djurgården, Stockholms inlopp med färjor och småbåtar och Nackareservatet. Utsikten är magnifik i dagsljus och när mörkret faller börjar stadens ljus att glittra i skymningen. Inredningen är neutral och lite sval men framhäver i stället utsikten.

Här finns bara ett 30-tal platser och lokalen fylls snabbt. Klientelet består dels av män i kostym med plastkort för representation, dels av medelålders par. Borden står tätt och detta är inte rätta platsen att avhandla hemligheter men ljudnivån är ändå föredömligt behaglig utan störande muzak.

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons