ANNONS
Scrolla ner till SvDScrolla ner till SvD

Sorry, allt gick åt helveteBättre som poddare än som författare

Fredrik Söderholms podd tillsammans med Ola Rapace är historia, men i sin nya bok fortsätter Söderholm att dela med sig av sitt sökande efter någon sorts försoning.
Fredrik Söderholms podd tillsammans med Ola Rapace är historia, men i sin nya bok fortsätter Söderholm att dela med sig av sitt sökande efter någon sorts försoning. Foto: Ola Axman

Fredrik Söderholms bok är plågsam läsning, inte bara för att det hela är sårigt och destruktivt, utan också för att texten bitvis är illa skriven. Det konstaterar Ann Heberlein efter att ha läst poddarens självbiografi.

Ann Heberlein
Publicerad
Annons

Jag började lyssna på podden ”Sorry allt gick åt helvete” på perrongen i Stockholm, lyssnade hela vägen till Malmö, fortsatte på Pågatåget till Ystad och bussen till Borrby där jag bodde då.

Det gick inte att sluta lyssna på Fredrik Söderholm och Ola Rapace och deras ocensurerade samtal om droger, våld, sex, barndomstrauman, egnas och andras svek. Efter flera timmar med Söderholm och Rapace i öronen kände jag mig vagt äcklad och smutsig: som om jag tjuvlyssnat på två vänners privata konversation eller kanske snarare som om jag buggat ett möte med anonyma alkoholister/narkomaner/sexmissbrukare.

Laddar…