Röda viner till grillad mat
Varma sommarkvällar lockar till grillning. SvD:s vinskribent Mikael Mölstad tipsar här om fem bra viner som passar extra bra till grillat.
1 / 5
Innocent Bystander Syrah 2012
139 kr, Victoria, Australien, 16301, rött fruktigt & smakrikt
Intressant australisk nyhet med massor av mörk frukt, lite söt persikoton och örtkryddig stram frukt. Perfekt till grillad entrecôte.
2 / 5
Plavaç de Mar 2012
99 kr, Kroatien, 3174, rött kryddigt & mustigt
Nationaldruvan plavaç mali i det första kroatiska vinet i fast sortiment: mörkfruktigt med kryddig syra och örtig stram eftersmak.
3 / 5
Basilisk Shiraz Mourvèdre 2012
89 kr, Victoria, Australien, 6327, rött fruktigt & smakrikt
Välmatat shirazvin med massor av mörk frukt, kryddig charkuteritoner och eldig stram eftersmak. Passar fint till örtig lammstek.
4 / 5
Serrata Belguardo 2012
109 kr, Toscana, Italien, 22955, rött kryddigt & mustigt
Mycket smakrikt och välgjort med körsbärstoner, lätt rökighet, färska örtkryddor och bra syra. Gott till kalvstek med grillad färskpotatis.
5 / 5
Coranto Reserva Carignan 2010
99 kr, Maule, Chile, 6450, rött fruktigt & smakrikt
Maffigt chilensk grillvin packat med mörk frukt, kryddbitter smak och viss pomeransfrukt med örtiga rik eldig eftersmak.