Mat för alla sinnen

Madrid är en riktig storstad med minst en bar i varje kvarter. De senaste åren har den spanska huvudstaden också blivit allt mer intressant som matscen. Följ med på en gastronomisk vandring bland barer, kaféer och krogar.

Publicerad
Bästa tortillan. Carlos på Bar Cerveriz gör kanske Madrids bästa tortilla.

Bästa tortillan. Carlos på Bar Cerveriz gör kanske Madrids bästa tortilla.

Foto: KARIN GRIP
Promenadvänligt
Madrid är ju en riktigt stor stad men med ett par sköna skor kan man ändå ta sig runt till fots.

Promenadvänligt Madrid är ju en riktigt stor stad men med ett par sköna skor kan man ändå ta sig runt till fots.

Foto: KARIN GRIP
Lång tradition. Mara driver La Bola i samma stil som sin mormors mor som öppnade restaurangen för 140 år sedan.

Lång tradition. Mara driver La Bola i samma stil som sin mormors mor som öppnade restaurangen för 140 år sedan.

Foto: KARIN GRIP
Anslag. Den omstridda tjurfäktningen är fortfarande ett folkligt nöje i Madrid.  

Anslag. Den omstridda tjurfäktningen är fortfarande ett folkligt nöje i Madrid.  

Foto: KARIN GRIP
Annons

Akta huvudet när ni går in – dörröppningen är liten och ni är väldigt stora, hör vi nunnan säga i porttelefonen.

Hon kan se oss genom en kamera, men vi får inte se henne. Vi kliver in i klostret Convento de las Carboneras och vår guide James Blick visar vägen i korridoren. Han stannar vid en lucka i trä och lägger pengarna på en bricka. Den snurras runt och fram kommer ett paket med mandelkakor. En nasal röst påpekar att det minsann är fint väder men kallt. James håller med, och så lämnar vi klostret.

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons