Falska horkarlsmynt säljs för Radiohjälpen

En av de åtta förfalskade enkronorna med texten ”Vår horkarl till kung” säljs på måndag på sajten Tradera till förmån för Radiohjälpen. Utropspriset är en krona, men upphovsmannen Karl Fredrik Mattsson hoppas på ett bättre pris. Auktionen Musikhjälpen hos Sveriges Radio och Sveriges Television tyckte att myntet saknade ”redaktionellt värde” och avböjde därför försäljning där.

Christina Wahldén
Publicerad
Annons

För femte året i rad arrangerar P3 i Sveriges Radio och Sveriges Television auktionen Musikhjälpen. Insamlingen pågår i en veckas tid och de insamlade pengarna går till Radiohjälpen, som i år ska ge barn som bor i slummen rent vatten.

Ett föremål som valdes bort av Musikhjälpens producenter är en av de åtta förfalskade enkronor med texten ”Vår horkarl till kung”. I somras placerades mynten ut hos personer med kopplingar till tillverkaren och uppmärksammades stort i media. De visade sig senare vara ett verk av copywritern och amatörkonstnären Karl Fredrik Mattsson som betraktar mynttillverkningen som ett konstprojekt kallat Kungaexperimentet.

Annons
Mer från Startsidan
Annons
Annons