En lärdomsgigant som aldrig blev gammal

Sture Linnér blev 92 år. Bilden till vänster togs 1996. Till höger Sture Linné (till höger i bilden) och FN:s generalsekreterare Dag hammarskjöld tillsammans med Sture Linnér i Leopoldville, Kongo, augusti 1960.
Sture Linnér blev 92 år. Bilden till vänster togs 1996. Till höger Sture Linné (till höger i bilden) och FN:s generalsekreterare Dag hammarskjöld tillsammans med Sture Linnér i Leopoldville, Kongo, augusti 1960. Foto: JUREK HOLZER, SCANPIX
Kaj Schueler
Publicerad
Annons

Vi hade stämt träff, inget märkvärdigt, en kopp kaffe och något gott från det lokala bageriet. Det hade gått åtskilliga månader sedan vi sågs förra gången. Nu skulle det bli av – vi hade båda saker att berätta. Slumpen gjorde att just denna dag, måndagen den 15 mars, var en av årets alldeles speciella dagar för Sture Linnér. Ja, han brukade ha en sådan alldeles speciell dag i stort sett varje år.

Det var alltså en strålande författare som öppnade dörren: ”Jag har just fått det första exemplaret av min Pindaros-bok. Är den inte vacker! Omslaget är precis som jag ville ha det, det är min äldste son som tagit bilden.”

Annons
Mer från Startsidan
Annons
Annons