Samlat ur Hirams bästa kokbok
Här bjuds du på ett smakprov ur Hirams bästa kokbok, recept och illustrationer Märit Huldt, text Milena Bergquist (N&K)
Milena Bergquist
En kärlekshistoria. Så kan man beskriva Milena Bergquists förhållande till Hiram och hennes gärning. Idén om att hålla matlegendaren vid liv med ett samlingsverk är nu verklighet när Hirams bästa kokbok kommer ut.
Små osttilltugg till drinken
4 portioner.
Till receptet
Äppelfläsk
4 portioner. Hiram: Den här rätten hör till den riktigt trivsamma husmanskosten. Jag räknar den bland favoriterna i vardagsmaten eftersom det är en jämförelsevis billig rätt, som också är en ständig succé och går fort att laga till.
Till receptet
Vintips: Vin: Masi Valpolicella Bonacosta, 87 kr, Venetien, Italien, 6998. Mjukt & bärigt.
Världens bästa plättar
4 portioner. Florsocker och sylt till servering.
Till receptet
Porterstek
5–6 portioner. Hiram: Ofta lagar man mat i perioder. Det här var länge en favorit hos oss.
Till receptet
Vintips: Vin: Alamos Malbec, 89 kr, Mendoza, Argentina. 6670. Fruktigt & smakrikt.
Östmans äppelkaka
4 portioner. Till servering: 2 dl vispad grädde.
Till receptet
Vintips: Vin: Vintry’s Madeira Fine, 63 kr (375 ml), Madeira, Portugal, 7882, starkvin.
Vinn boken
Vi lottar ut fem exemplar av
Hirams bästa kokbok av Milena Bergquist (Natur & Kultur). Skicka namn och adress till
koket.bok@svd.se eller på ett vykort till
SvD/Köket, 105 17 Stockholm senast 23 september.
Märk mejl eller vykort med
Hiram.