Samlat ur Hirams bästa kokbok

Här bjuds du på ett smakprov ur Hirams bästa kokbok, recept och illustrationer Märit Huldt, text Milena Bergquist (N&K)

Publicerad
Märit Huldt var matskribent på Svenska Dagbladet i 25 år. Hon skrev  under signaturen Hiram och illustyrerade sina recept med teckningar med sitt alter ego.

Märit Huldt var matskribent på Svenska Dagbladet i 25 år. Hon skrev under signaturen Hiram och illustyrerade sina recept med teckningar med sitt alter ego.

Foto: SVD ILLUSTRATIONER: MÄRIT HULDT
Vinn boken. Vi lottar ut fem exemplar.  Skicka namn och adress till koket.bok@svd.se eller på ett vykort till SvD/Köket, 105 17 Stockholm senast 23 september. Märk mejl eller vykort med Hiram.

Vinn boken. Vi lottar ut fem exemplar. Skicka namn och adress till koket.bok@svd.se eller på ett vykort till SvD/Köket, 105 17 Stockholm senast 23 september. Märk mejl eller vykort med Hiram.

Foto: LARS PEHRSON
Äppelkaka

Äppelkaka

Foto: ILLUSTRATION: MARIT HULDT
Portvinstek

Portvinstek

Foto: ILLUSTRATION: MARIT HULDT
Plättar

Plättar

Foto: ILLUSTRATION: MARIT HULDT
Äppelfläsk

Äppelfläsk

Foto: ILLUSTRATION: MÄRIT HULDT
Milena Bergquists samlar  Hirams recept och hennes gärning.

Milena Bergquists samlar Hirams recept och hennes gärning.

Foto: LARS PEHRSON
Små osttilltugg till drinken.

Små osttilltugg till drinken.

Foto: ILUSTRATION: MÄRIT HULDT
Äppelfläsk

Äppelfläsk

Foto: ILLUSTRATION: MÄRIT HULDT
Plättar

Plättar

Foto: ILLUSTRATION: MARIT HULDT
Portvinstek

Portvinstek

Foto: ILLUSTRATION: MARIT HULDT
Äppelkaka

Äppelkaka

Foto: ILLUSTRATION: MARIT HULDT
Vinn boken. Vi lottar ut fem exemplar.  Skicka namn och adress till koket.bok@svd.se eller på ett vykort till SvD/Köket, 105 17 Stockholm senast 23 september. Märk mejl eller vykort med Hiram.

Vinn boken. Vi lottar ut fem exemplar. Skicka namn och adress till koket.bok@svd.se eller på ett vykort till SvD/Köket, 105 17 Stockholm senast 23 september. Märk mejl eller vykort med Hiram.

Foto: LARS PEHRSON
Annons
Märit Huldt var matskribent på Svenska Dagbladet i 25 år. Hon skrev  under signaturen Hiram och illustyrerade sina recept med teckningar med sitt alter ego.

Märit Huldt var matskribent på Svenska Dagbladet i 25 år. Hon skrev under signaturen Hiram och illustyrerade sina recept med teckningar med sitt alter ego.

Foto: SVD ILLUSTRATIONER: MÄRIT HULDT
Vinn boken. Vi lottar ut fem exemplar.  Skicka namn och adress till koket.bok@svd.se eller på ett vykort till SvD/Köket, 105 17 Stockholm senast 23 september. Märk mejl eller vykort med Hiram.

Vinn boken. Vi lottar ut fem exemplar. Skicka namn och adress till koket.bok@svd.se eller på ett vykort till SvD/Köket, 105 17 Stockholm senast 23 september. Märk mejl eller vykort med Hiram.

Foto: LARS PEHRSON
Äppelkaka

Äppelkaka

Foto: ILLUSTRATION: MARIT HULDT
Portvinstek

Portvinstek

Foto: ILLUSTRATION: MARIT HULDT
Plättar

Plättar

Foto: ILLUSTRATION: MARIT HULDT
Äppelfläsk

Äppelfläsk

Foto: ILLUSTRATION: MÄRIT HULDT
Milena Bergquists samlar  Hirams recept och hennes gärning.

Milena Bergquists samlar Hirams recept och hennes gärning.

Foto: LARS PEHRSON
Små osttilltugg till drinken.

Små osttilltugg till drinken.

Foto: ILUSTRATION: MÄRIT HULDT
Äppelfläsk

Äppelfläsk

Foto: ILLUSTRATION: MÄRIT HULDT
1/7
Märit Huldt var matskribent på Svenska Dagbladet i 25 år. Hon skrev  under signaturen Hiram och illustyrerade sina recept med teckningar med sitt alter ego.

Märit Huldt var matskribent på Svenska Dagbladet i 25 år. Hon skrev under signaturen Hiram och illustyrerade sina recept med teckningar med sitt alter ego.

Foto: SVD ILLUSTRATIONER: MÄRIT HULDT
2/7
Vinn boken. Vi lottar ut fem exemplar.  Skicka namn och adress till koket.bok@svd.se eller på ett vykort till SvD/Köket, 105 17 Stockholm senast 23 september. Märk mejl eller vykort med Hiram.

Vinn boken. Vi lottar ut fem exemplar. Skicka namn och adress till koket.bok@svd.se eller på ett vykort till SvD/Köket, 105 17 Stockholm senast 23 september. Märk mejl eller vykort med Hiram.

Foto: LARS PEHRSON
3/7
Äppelkaka

Äppelkaka

Foto: ILLUSTRATION: MARIT HULDT
4/7
Portvinstek

Portvinstek

Foto: ILLUSTRATION: MARIT HULDT
5/7
Plättar

Plättar

Foto: ILLUSTRATION: MARIT HULDT
6/7
Äppelfläsk

Äppelfläsk

Foto: ILLUSTRATION: MÄRIT HULDT
7/7
Milena Bergquists samlar  Hirams recept och hennes gärning.

Milena Bergquists samlar Hirams recept och hennes gärning.

Foto: LARS PEHRSON

Milena Bergquist

En kärlekshistoria. Så kan man beskriva Milena Bergquists förhållande till Hiram och hennes gärning. Idén om att hålla mat­legendaren vid liv med ett samlingsverk är nu verklighet när Hirams bästa kokbok kommer ut.

Små osttilltugg till drinken. Foto: ILUSTRATION: MÄRIT HULDT

Små osttilltugg till drinken

4 portioner.
Till receptet

Äppelfläsk Foto: ILLUSTRATION: MÄRIT HULDT

Äppelfläsk

4 portioner. Hiram: Den här rätten hör till den riktigt trivsamma husmanskosten. Jag räknar den bland favoriterna i vardagsmaten eftersom det är en jämförelsevis billig rätt, som också är en ständig succé och går fort att laga till.
Till receptet

Annons
Annons
Plättar

Plättar

Foto: ILLUSTRATION: MARIT HULDT
Portvinstek

Portvinstek

Foto: ILLUSTRATION: MARIT HULDT
Äppelkaka

Äppelkaka

Foto: ILLUSTRATION: MARIT HULDT
Vinn boken. Vi lottar ut fem exemplar.  Skicka namn och adress till koket.bok@svd.se eller på ett vykort till SvD/Köket, 105 17 Stockholm senast 23 september. Märk mejl eller vykort med Hiram.

Vinn boken. Vi lottar ut fem exemplar. Skicka namn och adress till koket.bok@svd.se eller på ett vykort till SvD/Köket, 105 17 Stockholm senast 23 september. Märk mejl eller vykort med Hiram.

Foto: LARS PEHRSON

Vintips: Vin: Masi Valpolicella Bonacosta, 87 kr, Venetien, Italien, 6998. Mjukt & bärigt.

Plättar Foto: ILLUSTRATION: MARIT HULDT

Världens bästa plättar

4 portioner. Florsocker och sylt till servering.
Till receptet

Portvinstek Foto: ILLUSTRATION: MARIT HULDT

Porterstek

5–6 portioner. Hiram: Ofta lagar man mat i perioder. Det här var länge en favorit hos oss.
Till receptet

Vintips: Vin: Alamos Malbec, 89 kr, Mendoza, Argentina. 6670. Fruktigt & smakrikt.

Äppelkaka Foto: ILLUSTRATION: MARIT HULDT

Östmans äppelkaka

4 portioner. Till servering: 2 dl vispad grädde.
Till receptet

Vintips: Vin: Vintry’s Madeira Fine, 63 kr (375 ml), Madeira, Portugal, 7882, starkvin.

Vinn boken. Vi lottar ut fem exemplar. Skicka namn och adress till koket.bok@svd.se eller på ett vykort till SvD/Köket, 105 17 Stockholm senast 23 september. Märk mejl eller vykort med Hiram. Foto: LARS PEHRSON

Vinn boken

Vi lottar ut fem exemplar av
Hirams bästa kokbok av Milena Bergquist (Natur & Kultur). Skicka namn och adress till
koket.bok@svd.se eller på ett vykort till
SvD/Köket, 105 17 Stockholm senast 23 september.
Märk mejl eller vykort med
Hiram.

Annons
Annons
Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons