Tyskland har fått sitt andra flygplatsfiasko

Den nya flygplatsen kostade 2,5 miljarder kronor att bygga. Problemet är att flygplatsen saknar destinationer. Sedan flera månader går 140 flygplatsanställda sysslolösa.

Johan Hellekant
Publicerad
Annons

Tyskarna har gjort det igen. Misslyckats med en flygplats. Den här gången är det dock inte det skandalöst försenade skrytbygget Berlin-Brandenburg som spökar, utan en flygplats knappt två mil nordväst om staden Kassel. Tills vidare drivs flygplatsen utan flighter.
Enligt Der Spiegel har den nya affärs- och turistflygplatsen inte sett ett flygplan lyfta på flera månader, och än mindre haft några kommersiella landningar.

Formellt kallas flygplatsen ”Kassel-Calden” eller ”KSF”. Calden är en ort bara ett par kilometer från ett förut litet flygfält med anor från 70-talet. Här bedömde den politiska ledningen för den tyska delstaten Hessen att näringslivet hade allt att vinna på en mycket större flygplats. Projektet genomdrevs trots att experter påpekade att en av Europas största flygplatser redan finns i regionen – nämligen det enorma flygnavet utanför Frankfurt am Main, dit det bara är 21 mil på motorväg.

Annons
Mer från Startsidan
Annons
Annons