”Ordvalet är inte väldigt bra – men jag är väldigt stolt”

SvD Näringslivs granskning har fått Klarna att betala tillbaka påminnelse- och inkassoavgifter till kunder. Det medger bolagets vd Sebastian Siemiatkowski. Samtidigt berättar han att bolagets inkassoverksamhet finns för att ”hjälpa kunder”.

Carolina Neurath
Publicerad
Annons

Betaltjänstbolaget Klarna har under de senaste veckorna granskats för första gången. Hundratals kunder har beskrivit hur de har fått påminnelse- och inkassoavgifter från bolaget utan att ha nåtts av originalfakturan. Klarnas vd Sebastian Siemiatkowski säger att det är ”väldigt tråkigt om kunden upplever att tjänsten inte har fungerat som den ska.” Samtidigt har många kunder uppgett för SvD att de nu har fått tillbaka avgifter de har krävts på.

– Som en konsekvens av dina artiklar är det en del som hört av sig till oss. Jag har lämnat ut min e-postadress på er sajt. Då är det klart att en del kunder hör av sig. Vi har alltid haft en kundombudsman och om man upplever att ärendet inte hanteras på rätt sätt kan vi titta på ärendet igen och göra en annan bedömning, och det har funnits sådana fall i samband med artiklarna.

Annons
Mer från Startsidan
Annons
Annons