Recension

Till vederbörandeFörsynta busbrev från Gud och andra

POSTVÄSEN. Eric Ericson har med sina brev lyckats få en kommun att ställa sig positiv till att upprätta ett indianreservat. Fabian Kastner tror sig se en blivande klassiker i klottret: ”Alla kan dra åt helvete! Skicka dock gärna pengar!”

Publicerad
Annons

Svenska Posten hanterar varje dag över 20 miljoner försändelser. En inte ringa del av dem är skrivna av Eric Ericson. Genom åren har han skickat tusentals brev till olika myndigheter, föreningar och företag i Sverige och världen. Han skriver till Göran Persson och ber om ett bidrag på 9 000 000 kronor för att sätta upp Nürnbergrättegången som kasperteater i Haninge. Han skriver till polisen och söker tillstånd att inte demonstrera. Han skriver till en indisk parfymtillverkare för att efterfråga en produkt med doft av spöke, flöjt och tärning.

Och han får svar. Förbryllade svar, men nästan alltid artiga, tålmodiga, korrekta. Ibland rent av tillmötesgående. Älvsbyns kommun ställer sig försiktigt positiva till förslaget att låta upprätta ett indianreservat.

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons