Manifestation i Paris

I dag hålls en stor manifestation mot terror i Paris, efter veckans brutala dåd. Flera av världens ledare kommer att närvara. SvD bevakar på plats.

Mattias Mächs
Publicerad
Annons

13:27 Hej och välkomna till SvD:s liverapportering om den stora manifestationen i Paris, där omkring en miljon människor väntas delta samt en rad regeringschefer och religiösa ledare.

13:44 Samtidigt har ministrar från EU-länder – däribland Storbritannien, Tyskland, Spanien, Danmark och Polen – och USA i dag mötts i Paris för att diskutera gemensamma insatser mot terrorism.
Den svenske inrikesministern Anders Ygeman (S) är också på plats i Paris. Han hoppas att mötesdeltagarna bland annat kan nå framgång gällande informationsutbyte.
– Vi kommer aldrig kunna förhindra allt, men vi kan göra allt vi kan för att förhindra attentat, säger Ygeman han till TT, och tillägger att flera attacker förhindrats i Sverige under de senaste åren.
TT: Hur väl rustat är Sverige för att förhindra ett motsvarande attentat?
– Jag tror att vi är väl rustade, men vi kan inte slå oss till ro med det. Vi måste hela tiden se över om det finns mer vi kan göra och fler åtgärder att vidta, säger han och lägger till att åtgärderna inte får inskränka de rättigheter man i grund och botten avser att försvara.

Annons
Mer från Startsidan
Annons
Annons